Sănătate

CHIAR EXISTĂ O PASTILĂ ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE ?

 

NMN – un miracol al științei , între speranțe și confirmări

 

Mugurel Surupăceanu

 

Nu auzisem niciodată de David Sinclair.  Sincer, nici teama de trecerea timpului n-a fost și nu este pentru mine , încă, una care să mă preocupe, deocamdată. Sănătatea, însă, da. Un stil de viață sănătos, alimentația curată și echilibrată, evitarea exceselor și grija față de tot ceea ce poate fi dăunător m-a procupat constant. 

Câteva articole  care vorbeau despre senzaționala descoperire a ” elixirului tinereții ” mi-au atras, însă,  atenția și am căutat mai departe informații. Așa am aflat despre cercetările lui David Sinclair.

 Cine este David Sinclair?

David A. Sinclair, Ph.D. este profesor la Departamentul de Genetica de la Harvard Medical School si co-director al Centrului Paul F. Glenn pentru mecanismele biologice ale îmbătrânirii. Munca lui s-a concentrat pe înțelegerea cauzelor îmbătrânirii și pe găsirea de soluții pentru a stopa sau a încetini acest proces care ne afectează, la un moment dat, pe toți.  A obținut titlul de doctor în Genetică Moleculară la Universitatea din New South Wales, Sydney in 1995. A lucrat ca cercetator post-doctoral la M.I.T. cu Dr. Leonard Guarente.  În 1999 a fost recrutat la Harvard Medical School unde cercetările laboratorului său s-au concentrat în primul rând studierea mecanismului de îmbătrânire, precum și corelarea lui cu metabolismul energetic, mitocondriile, învățarea și memoria, neurodegenerarea și cancerul. Din  2008, Sinclair a fost promovat la profesor titular la Harvard Medical School. De asemenea, a devenit profesor la Universitatea din New South Wales. (https://en.wikipedia.org/wiki/David_Andrew_Sinclair)

 

 Dar, ceea ce mi-a atras atenția la David Sinclair, au fost declarațiile lui despre momentul, nu foarte îndepărtat, în care oamenii vor putea lua zilnic ” moleculă miraculoasă ” care va preveni degenerarea fizică, accidentele vasculare, demența și cancerul . Dar, nu în ultimul rând, mi-a mai atras atenția faptul că el, la 50 de ani, arată ca un om de maxim 30.

 

Imagini pentru david sinclair foto

Cum a reușit asta ?

 

El însuși declară că își administrează zilnic NMN și RESVERATROL, pentru a testa pe el însuși rezultatele propriilor cercetări. Evident, m-am întrebat ce este NMN.

 

 

Ce este NMN ?

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) Powder Function

Ei bine, compusul chimic denumit nicotinamidă mononucleotidă (NMN) este prezentat ca un medicament-miracol care poate încetini îmbătrânirea fără efecte secundare nedorite și primul potential produs real anti-îmbătrânire de pe piață.

Potrivit specialiștilor, NMN stimulează producția unei clase de proteine denumite sirtuine, care se depreciază în mod normal, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Ce se afirmă că ar face NMN ?  Creșterea nivelului de activitate fizică , creșterea densității osoase, îmbunătățirea stării mușchilor , întărirea sistemul imunitar, îmbunătățirea vederii, îmbunătățirea funcționării ficatului și controlul greutății.  (https://www.plantpills.co.uk/nmn)

Oamenii de știință au început prin cercetarea proprietăților unei proteine numite NAD, implicată în producția de energie a organismului.

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, producția de NAD scade și se consideră că acest lucru face parte din procesul de îmbătrânire.

Iar NMN, pe scurt, ar acționa exact în acest loc și în acest sens, menținând ridicat în celule nivelul acestei proteine, NAD.

Oamenii au căutat mereu ” fântâna tinereții ”, de aceea este de înțeles de ce sunt cuprinși de entuziasm cu privire la NMN, care deja este pus în vânzare , pe piață, promițând ” întinerirea ” și ” întârzierea îmbătrânirii ”.

Ce mi se pare , însă, foarte interesant, e că NMN se găsește nu doar într-o cutie cu pilule.

 Cercetătorii în domeniul nutriției l-au descoperit în unele fructe și legume,având același efect, adică inversarea efectelor trecerii timpului asupra organismului, îmbunătățirea ratei metabolice și creșterea nivelului de energie.

Composition with assorted raw organic vegetables

Iata câteva alimente care previn îmbătrânirea, conform prevention.com :

Alimente ce contin mononucleotida nicotinamida: tomate, avocado, broccoli si castraveti

Alimente ce contin vitamina B, NMN fiind un derivat din niacină (vitamina B3). Toate vitaminele de tip B sunt importante pentru nivelul de energie , iar alimentele bogate in niacină includ arahidele, ciupercile si ceaiul verde. ( Sursa : www.prevention.com )  

În concluzie,  nu știu dacă am găsit un răspuns exact la întrebarea pe care mi-am pus-o la începutul acestui articol.

Dar am aflat, cu siguranță, cât de benefice pot să fie roșiile, castraveții, broccoli, avocado, ciupercile, arahidele și ceaiul verde .

Cât despre momentul acela despre care vorbește profesorul David Sinclair, în care oamenii vor avea, zilnic, la dispoziție ” molecula miraculoasă ” care să le întârzie degradarea fizică , nu pot decât să sper că acest moment e din ce în ce mai apropiat, dar în așteptarea lui cred că cea mai bună atitudine este echilibrul în toate și un stil de viață sănătos.

https://www.youtube.com/watch?v=75doh5hJVRI&t=180s